Meterologii au prelungit avertizarea meteo cod galben de ninsoare si ploi abundente in majoritatea zonelor tarii pana luni la ora 11.00. In cursul noptii de duminica spre luni si in prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitatii in jumatatea de est a tarii si izolat se vor acumula cantitati de peste 25 l/mp.

Cod galben pt duminica 9 decembrieFoto: ANM

Va ninge la munte, in estul si sud-estul Transilvaniei, in cea mai mare parte a Munteniei si Moldovei si in sud-estul Olteniei, iar in Dobrogea vor predomina ploile. In sud-estul teritoriului vor fi conditii de polei.

Cod galben prelungit

Cod galben prelungit

Foto: ANM

Vantul va avea intensificari, iar in Muntenia, sudul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura va viscoli ninsoarea.

Pana duminica seara la ora 20.00 ramane in vigoare codul galben de ninsori si ploi abundente si intensificari de vant, care vizeaza intreaga tara, mai putin 9 judete din sudul Munteniei si Olteniei si Muncipiul Bucuresti (vezi harta dreapta).

In acest interval vor fi precipitatii in toate regiunile, sub forma de ninsoare in Banat, Crisana, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei si in zona montana, mixte in Transilvania si Oltenia si ploi in Muntenia si Dobrogea.

Cantitatile de precipitatii vor depasi 25...30 l/mp in Carpatii Orientali si Meridionali si in Moldova. Indeosebi in prima parte a zilei, vantul va avea intensificari, iar in Crisana, Banat si la munte va viscoli ninsoarea.

In Dobrogea, dar si in sudul Olteniei si al Munteniei, inclusiv in Municipiul Bucuresti, precipitatiile vor fi sub forma de ploaie.